La Jove Orquestra del Gironès JOG fent música en confinament

Degut al confinament sanitari provocat pel Covid-19 i davant la impossibilitat de treballar de forma presencial en grup, la JOG s’ha hagut de reorganitzar en la seva tasca pedagògica. Fruit d’aquest treball ha sorgit la interpretació de l’Himne a l’Alegria de Ludwig van Beethoven, enregistrat per cada músic a casa seva tocant el seu instrument.

La Jove Orquestra del Gironès JOG és una formació orquestral sorgida de l’Escola de Música del Gironès i adreçada a estudiants de corda, vent i percussió de les comarques gironines. Dirigida per un equip tècnic de professors de l’EMG, l’alumnat el formen també alumnes de la mateixa escola provinents de les diferents aules de la comarca. El treball és eminentment pedagògic mitjançant assajos setmanals i un repertori musical adequat.
Degut al confinament sanitari provocat pel Covid-19 i davant la impossibilitat de treballar de forma presencial en grup, la JOG ha decidit realitzar un vídeo col.lectiu interpretant l’Himne a l’Alegria de Ludwig van Beethoven, una peça emblemàtica de gran poder artístic i històric. Cada músic s’ha enregistrat a casa seva tocant el seu instrument i posteriorment s’ha editat per formar una mateixa unitat musical, sota la batuta del professor Albert Bosch. El resultat el teniu a la vista tot esperant portar l’escalf de l’emoció de la música amb la voluntat que malgrat la distància, és possible sentir-se part d’una mateixa comunitat i un mateix propòsit.

Dilluns, 18 de maig de 2020.